Woning intern gerealiseerd in boerderij

Een boerderij gevestigd in de landelijke Zuidwesthoek van Friesland. De eigenaar van deze boerderij wilde een woning creëren binnen de boerderij (schuur). Een fantastische klus en een interessante uitdaging voor ons.

 

De ingenieur van bouwbedrijf Huitema Vallinga is aan de slag gegaan met het ontwerpen en het ontwikkelen van de werktekeningen. Toen alles naar wens was van de klant zijn wij gestart met het project. De woning staat bijna los van de constructie van de boerderij en de binten van de boerderij zijn bestaand gebleven. De hoofddraagconstructie van de woning bestaat uit staal. Hieromheen zijn wij verder gaan bouwen met houtskelet.

De beganegrond bestaat uit:

- Entree
- Toilet
- Woonkamer
- Bijkeuken
- Keuken
- Badkamer

 

De entree was in de oude situatie de ingang van de schuur. De woonkamer en keuken zijn zo gerealiseerd dat er veel licht binnen valt.

 

De verdieping bestaat uit:

- Slaapkamer
- Badkamer
- Hobbykamer
- Berging

 

De klant is zeer tevreden met het eindresultaat. De uitdaging om een extra woning te creëren in de boerderij is geslaagd. Hieronder vindt u een aantal foto's van het bouwproces/stappenplan. Wilt u meer weten over deze verbouwing, of wilt u ook een verbouwing. Neem dan vrijblijvend contact met ons op en horen wij graag uw bouwwensen.